Huizenjacht….

…. is wat we de laatste maanden regelmatig doen: hup in de auto, naar de andere kant van Frankrijk rijden en dan het ene huis na het andere bezichtigen. Hoewel hier in Frankrijk niet dezelfde hectiek heerst als in Amsterdam, is het toch best een gedoe. En veel van de huizen die op de foto prachtig, idyllisch en zeer rustig gelegen heetten te zijn blijken in werkelijkheid nogal aggenebbisch, afgetrapt, ronduit lelijk en pal aan een drukke weg gelegen. Gelukkig hebben we het getroffen met de koper van het domein: we mogen langer blijven als dat nodig is, bijvoorbeeld omdat we nog altijd niets gevonden hebben.

Op het Domaine du Bac zijn we intussen volop bezig onze véél te talrijke bezittingen uit te zoeken, (deels) van het ene huis naar het andere te verplaatsen (omdat we zelf nog wat langer in het grote huis mogen blijven wonen), weg te geven en naar de vuilverwerking te brengen. Wát een troep verzamelt een mens in 15 jaar tijd!

Gelukkig is de koper niet alleen super-flexibel, maar ook in alle opzichten gemakkelijk: we lijken echt een lot uit de loterij getroffen te hebben met het stel dat ons domein overneemt. Zelf zijn wij nu dus “groot-grond-bezitter-AF”.

De komende weken maar weer even naar Zuid of Zuid-West-Frankrijk om nog een paar optrekjes te bekijken….

Eén antwoord op “Huizenjacht….”

  1. Dag Hans en Peter, geen straf om even naar de Gers te gaan op huizenjacht lijkt me.
    Genoeg lekkers daar ! Armagnac, confit…, en de lekkerste Marmandes.
    Succes en veel plezier.
    Groet,
    José

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.