Oude liefde roest niet….

In de zomer van 1984 reisde ik maar liefst TWEE keer per trein naar Zuid-Frankrijk (Cap d’Agde, Menton en Nyons). Tijdens de eerste reis leerde ik daar een aardige jongen kennen, Eric, en die dook 36 jaar later op in aantekeningen uit die vakantie. Via de sociale media heb ik hem kunnen lokaliseren. Vandaag heb ik hem, voor het eerst sinds 1990 ongeveer, weer aan de telefoon gehad. Ik zag er zelf toen nog wel IETSJE anders uit dan nu…

Tijdens de TWEEDE reis, diezelfde zomer, kwam ik hem opnieuw tegen, toen ik (met Roland Boor, en tegelijk met wijlen Jan Everhard) opnieuw in Agde was. In 1990 is Eric nog op het woonschip op de Amstel op bezoek geweest. Sindsdien had ik hem uit het oog verloren. Dankzij de sociale media vind je tegenwoordig mensen vele jaren later toch weer terug…

3 Antwoorden op “Oude liefde roest niet….

 1. Hoi Hans,

  Wat bijzonder dat je Jan Everhard ook kende, ik ben ruim 20 jaar met Jan bevriend geweest.
  Af en toe bezoeken we het graf van Jan op begraafplaats St Barbara.
  Groeten en stay safe.

  1. Hallo Jaap. Ja, ikzelf, maar ook mijn partner Peter, we kenden Jan al heel lang. En zelfs toen Peter en ik enige tijd uit Amsterdam weg geweest zijn omdat we voeren met een binnenschip, hadden we tóch weer contact met hem omdat een studiegenootje van hem getrouwd was met een binnenschipper (en dus voer Jan af en toe mee). Ken je ook Piet? En zo ja, heb je daar op de een of andere manier nog contact mee? Groet van Peter en van mij, en blijf gezond tot je het vaccin krijgt!

   1. Hoi Hans, Ja, met Piet ben ik bijna 25 jaar bevriend geweest, helaas niet fijn geëindigd, Jan heeft hier nog een tijd gewoond toen hij getroffen werd door een binnenbrand in de Treeftsteeg. Helaas ging het toen al minder met Jan en hebben we op een bepaald moment afstand van elkaar genomen. .
    We missen Renaucourt nog steeds een beetje en denken met weemoed terug aan de fijne tijd daar. Voor jullie ook het beste gewenst, hoop dat we snel aan de beurt zijn voor de vaccinatie. Groeten, ook voor Peter, ook van Theo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.