Quattorze Juillet….

… is het Franse equivalent van Koningsdag, en dus ALLE reden om het land even te verlaten. Per trein dit keer: met de TGV van Avignon naar Parijs en dan door naar Amsterdam.

Bij vrienden logerend was het een uitgelezen moment om weer eens oer-Nederlandse lekkernijen te proeven, waaronder een sterrenkwaliteit diner bij Entrepot (aanrader!), een Indische rijsttafel (met “exxen”), haring en bellini’s, en natuurlijk Vlaamse Friet!

Peters vrienden die ons gastvrij onderdak boden waren een goed gezelschap, en we hebben maar liefst DRIE mensen gesproken bij wie dat al tien, of zelfs DERTIG, jaar geleden was. Veel plezierige momenten dus.

Wel was Amsterdam nog drukker dan altijd al en vonden we sommige dingen schokkend, zoals de enorme hoeveelheid straatvuil en het feit dat je in het Centraal Station haast OPGESLOTEN bent door de rare manier van beveiliging. Óók onder dictator Wilders stijgen de prijzen. De tolerantie en de verdraagzaamheid is alweer véél minder geworden. Blij dat we er niet meer wonen….

Eén antwoord op “Quattorze Juillet….”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.