Stadslui….

…. zijn we geworden: we doen onze boodschappen tegenwoordig TE VOET, we wandelen naar een restaurantje of een terras als we geen zin hebben om zelf te koken, en met uitzondering van het ziekenhuis zijn álle medische praktijken op loop-afstand.

Ook het enorme stadspark, de Jardin de la Fontaine, is drie minuten lopen vanaf onze voordeur. Na de decennia van “alles-per-auto” breken nu de jaren van “alles-te-voet” aan.

Met de stadsherrie valt het mee; daar valt voor ons beiden wel mee te leven. Na twee maanden hebben niet te klagen over de aanloop: bezoekers uit Nîmes, uit de Haute Saône en van elders. En zelf zijn we eveneens op bezoek geweest: bij de “Mazzel” natuurlijk, in de haven van Frontignan, bij een stuk of wat vrienden en bekenden hier in de stad, en zelfs bij Haute-Saônois die tijdelijk in de Cevennen verblijven. Vertier genoeg, dus. Nu alleen de temperatuur nog wat omhoog….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.