De oorzaak van de migraine….

…. en van de draaiduizelingen – die ik al zes jaar heb, inmiddels – is duidelijk geworden. Alles blijkt te worden veroorzaakt door een klein, goedaardig, maar wel vrij rampzalig gezwelletje op de gehoors- en evenwichtszenuw. Omdat die zenuwen worden bekneld, wordt het gehoor minder, kan het evenwicht verstoord raken en kan soms zelfs de aangezichtszenuw problemen gaan geven. Men noemt het fenomeen “Brughoektumor“. Helaas is het slecht (en moeilijk) behandelbaar, en ook zijn er nogal wat risico’s en nadelen verbonden aan behandeling.

Voorlopig zal ik dus moeten dealen met mijn evenwichtsproblemen en met af en toe migraine-aanvallen. Mocht het gezwelletje onverhoopt sneller gaan groeien, dan is op termijn misschien een bestraling of een operatie noodzakelijk.

Eén antwoord op “De oorzaak van de migraine….”

  1. Toe maar Hans, je zoveelste! En nog steeds vol levenslust: een medisch mirakel. Als de tijd daar is (hopelijk duurt het nog heel lang) word je vast in z’n geheel op sterk water gezet! Hou je taai, en leve de triptosan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.