IK? Hartproblemen?

Op Zaterdag 25 april kreeg ik ‘s avonds last van pijn op de borst en een beklemmend gevoel. Bekende aanwijzing dat er wel eens iets met de rikketik aan de hand zou kunnen zijn. Dus voor de zekerheid even de nacht-noodarts gebeld. Gevolg: binnen tien minuten TWÉÉ ambulances voor de deur, ondergetekende op de brancard, met gillende sirene naar de Spoedeisende Hulp, elektrocardiogram, nóg een elektrocardiogram, dan een röntgenfoto van de borst, NÓG een ECG, dertig bloedmonsters en zo voort. Eindconclusie: onbeslist, maar twijfel, en dus met een TWÉÉDE ambulance (weer met gillende sirene) naar het universitair ziekenhuis van Besançon, alwaar weer drie ECG’s, echo van de borst, stethoscoop, luisteren, nog eens luisteren, om tenslotte uit te monden in een Coronarographie (hartkatheterisatie). Een camera aan een buisje gaat dan door een slagader naar het hart om alle hartslagaders en de kamers te controleren. Slotconclusie (twee nachten later): niks aan de hand…..

Maar wát nou precies die pijn in de borst veroorzaakte? De cardioloog: “Wie zal het zeggen?”….

3 Antwoorden op “IK? Hartproblemen?

  1. Ik ken dat, ook ik heb een tijdje regelmatig pijn op de borst gehad. Heb er pilletjes voor gekregen en die helpen. Zo’n hartkatheterisatie heb ik eind januari gehad in Macon. Ook bij mij niets gevonden, was vanwege het verergeren van een te kort aan zuurstof in mijn bloed. Vond het wel geinig om op deze manier mijn aders en hart eens op een andere manier te zien.

  2. Dag Hans en Peter, wat zullen jullie geschrokken zijn, ik ook trouwens!
    Maar fijn dat jullie goede medische zorg hebben die snel aanwezig èn zorgvuldig is en dat er niets ‘ergs’ gevonden is natuurlijk.
    Houden jullie me op de hoogte?
    liefs en groet,
    José

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.