Mensen met geld….

…. krijgen tegenwoordig in de sociale media zo ongeveer OVERAL de schuld van, lijkt het! Las nu weer een belachelijk artikel waarin wordt beweerd dat de “rijken der aarde” met niets anders bezig zijn dan het (als enige, natuurlijk) overleven van alle gevolgen van de klimaatverandering (die ze natuurlijk ZELF hebben veroorzaakt, hè?). Er zijn twee dingen die ik me daarbij afvraag:

  1. Waarom is de gedachte zo hardnekkig dat mensen met wat meer geld anders zouden denken dan mensen met wat minder geld?
  2. Hoe komt het, al het bedoelde artikel gelijk heeft, dat ik ook ARME vissers hun troep in het water zie gooien, ook ARME kampeerders een idiote bende achter zie laten, ook ARME klanten van de supermarkt allerlei rommel zie kopen die slecht is voor het milieu (enzovoort enzovoort)?

Gelukkig horen wij niet bij wat doorgaans wordt bedoeld met de “rijken der aarde” (onze reserves dienen immers voor ons pensioen, dat we nergens anders kunnen halen) maar qua denken wil ik ZEKER niet bij dergelijke simplistische prietpraat horen!

Power to the poor…. maar dan ook “thinking power”!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.