Rendu Compte…

…is wat anders dan “Compte Rendu” van een paar afleveringen geleden. “Je me suis rendu compte” betekent zoveel als “ik ben me ervan bewust geworden” of “ik ben gaan beseffen”. In mijn geval is dat, dat veel van de lichamelijke en geestelijke vermogens wat harder aan het afbrokkelen zijn dan ik zou willen: de duizelingen en migraines en zenuwpijnen en gehoorproblemen nemen toe, terwijl de aangedragen oplossingen juist AFnemen. Nog geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten (nee, dat is NIET “s’assoire avec les paquets”) maar toch wel om de dames en heren medici bij de les te houden: zijn de neurologische problemen van de laatste tijd (slecht lopen, evenwicht, geheugen) wellicht al voorbodes van de “Normale Druk Hydrocephalie” waarvoor bij de laatste MRI al werd gewaarschuwd? Dat zou “knap klote” zijn (en nee, dat is dus ook niet “beaux couilles”): weliswaar te verhelpen, maar wel met een neurologische ingreep (een soort drain in de hersenen).

Vandaag – 5 september – heeft de endocrinologe, die mijn schildklierhormoon-inname bewaakt, zich over de klachten gebogen en net als ik geconcludeerd, dat het werk voor een neuroloog wordt. Gelukkig had ik al een neuroloog hier, en daar blijk ik ook op korte termijn terecht te kunnen. Maar het wordt wel afwachten wat er gaat moeten gebeuren natuurlijk.

Overigens: er is nog geen reden voor directe ongerustheid. Zelf leven we al een jaar met de verschijnselen. En de achteruitgang gaat ook zó geleidelijk, dat we soms zelf vergeten dat het speelt.

September loopt vol met (leuk) bezoek van vrienden en familie (dus is er veel afleiding) en met van die bijzaken als de aankoop van een (extra) auto en zo. De hitte van de zomer is alvast uit de lucht, de meeste toeristen druipen weer af, dus nu dan eerst maar even zien hoe het allemaal verder gaat. Wordt vervolgd!

2 Antwoorden op “Rendu Compte…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.